NYFIKEN PÅ HAGELSKYTTE ? Skaffa Skyttekort?

Tävlingssektionen på hagel vill kolla om det finns intresse av att anordna kurs,samt examinering ”Skyttekortet”. Skyttekortet krävs av klubben för att få köpa  hagelvapen på sportskyttelicens. Skyttekortet krävs för att söka tävlingslicens, som krävs på de större externa tävlingarna. Innehåll: Teori, del 1

  • Säker vapenhantering och regler på banan
  • Olika typer av hagelvapen, och olika handhavanden
  • De olika tävlingsgrenarna inom hagel

Praktisk, del 2:

Grundläggande skjutteknik och skjutställning Vi skjuter ca 50 duvor från ca 10 olika kastare. Detta arrangeras på en måndagskväll. Del 2 är skrivning för skyttekortet, där det ingår en praktisk del med säker vapenhantering i provet. Filer med studiematerial skickas innan för självstudier. Kostnad för allt, inklusive skyttekortet 1100 kr.

Vill du bara vara med på ena delen (valfri) av kursen blir det givetvis  billigare, 500 för del 1, och 700 för examination och skyttekortet.

På Del 2 inkluderas Examinatorns tid, resa, avgift till skyttesportförbundet, avgift för skyttekort. Kan bli lite billigare med  många anmälda (fler som delar på tid och resa).

Intresseanmälan och frågor till:
hagel@eyeam.se