Allmän Info

Allmänt

Huddinges hagel bana är en kombinerad trap, skeet och sportingbana d.v.s. vi kan inte skjuta flera grenar samtidigt.

Hagelbanan är öppen för alla, man behöver inte ha licens eller eget vapen för att få skjuta.

Finns ingen undre åldersgräns men man måste vara stor nog för att kunna hålla ett vapen på ett sådant sätt att säkerheten inte äventyras. 

Man behöver inte föranmäla sig utan bara komma ut med gott humör och kontanter, obs vi tar inte kort eller swish.

Lånevapen

Har man inget eget vapen så finns det lånevapen ute på banan. Om man vill låna vapen måste man skriva på ett intyg om att man inte har något i belastningsregistret som gör att man inte kan få vapenlicens. Intyget sparas ett år från 1 augusti till 31 juli. 

 

Öppettider

Banans öppethållande ser man i hagelkalendern då det står ett namn och vad som skjuts den aktuella dagen. Står det t.ex. ”Sporting Bosse 9-14” eller ”Trap Tomas 17-21” är det de tiderna och grenarna som gäller. Står det ingenting eller ”Bokat” så är banan inte officiellt öppen.

Bokning

Hagelbanan är möjlig att boka för enskilda personer och grupper. För information om lediga tider och priser kan ni skicka ett mail till hagelstyrelsen@hjvf.se

Övnings/jägarexamen kastare

Vi har två övningskastare som man kan utnyttja. Har man ingen vapenlicens så måste en skjutledare eller medlem som har vapenlicens närvara vid skytte så det kan endast ske i mån av tid och belastning.

Jägarexamen och skjutskolan har alltid företräde till den kastare som används för Jägarexamen