Jag är intresserad av att börja med pistolskytte och undrar om ni har en nybörjarkurs

Du kan antigen börja med pistolskytte som icke medlem eller söka medlemskap i Huddinge Jaktvårdsförening och samtidigt söka medlemskap i pistolsektionen på vår hemsida.
Någon nybörjarkurs i pistolskytte har vi inte. Våra skjutledare på pistol har kunskap och ger instruktioner om aktuellt vapen, säker vapenhantering och skytte.
All utrustning du behöver för skytte finns på banan. Vi har öppet för skytte: onsdag mellan kl. 18 – 21, lördag & söndag mellan kl. 9 – 14. För att kolla om banan är öppen,
gå in på hemsidan och pistolkalendern finns det angivet namn på respektive dag är banan öppen med skjutledare. Det är många som vill skjuta så det kan som regel uppstå kö,
och då finns det köbricka att ta. Ingen skytt får skjuta mer än 50 skott, därefter överlämnas platsen till nästa som står i kö.
Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma. Endast kontant betalning till skjutledaren.

Jag undrade hur ni rekommenderar att man går tillväga för att klara den praktiska delen av jägarexamen med hjälp av er skytteskola?

Kul att du tänker ta en jägarexamen!
Anmäl dig till en av skytteskolorna så kan vi efter det se om du behöver gå fler och vad du kanske behöver öva mer på.

Ett jättebra sätt att träna kula efter en dag på skjutskolan är att komma ut till vår rådjursbana och öva med 22lr vapen. Tider när det finns skjutledare där hittar du på  http://www.hjvf.se/radjur/radjurskalender/ . Det är ett billigt och bra sätt att mängdträna med kulvapen och skjutledarna som är där kan ge dig tips och råd.

När vi har skjutledare på plats på älgbanan kan du komma ut och skjuta även där och få hjälp och tips av den skjutledare som finns på plats. Tider hittar du på http://www.hjvf.se/alg/algkalender/

Öva hagelskytte kan du också göra hos oss. När det finns skjutledare på plats där kan du få hjälp med det också.  Tider hittar du på http://www.hjvf.se/hagel/kalender/

För alla kalendrarna gäller att står det ett namn och ev en tid så finns det skjutledare på plats för den bana du tittar på.
Det finns vapen att låna och ammunition att köpa. Priser hittar du på vår hemsida.

Välkommen!

Går det att boka inskjutning måndag eller tisdag kväll nästa vecka?

Det finns ingen kalender till inskjutnings banorna.

Medlemmar får skjuta utan funktionär på plats dom tider som vi har skottlossningstillstånd.

DagTid
Måndag-Torsdag
15:00-21:00
övrig tid skjutförbud
FredagSkjutförbud
Lördag09:00-14:00
övrig tid skjutförbud
Söndag09:00-14:00
övrig tid skjutförbud
Aftnar före helgdagSkjutförbud
Helgdagar och dag för helgdagSkju